Putin Trump’a kefil oldu

Putin Trump’a kefil oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkan Donald Trump’ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a geçen hafta Washington’daki görüşmelerinde gizli bilgi vermediğini söyledi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkan Donald Trump’ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a geçen hafta Washington’daki görüşmelerinde gizli bilgi vermediğini söyledi. Putin, bunu kanıtlamak için görüşmelerin yazılı tutanaklarının elinde olduğunu da belirtti.

Putin, Çarşamba günü İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, Lavrov’un kendisine görüşmeden gizli bilgi vermediğini ve görüşmeyle ilgili tutanakları teslim edebileceğini kaydetti.

Putin, Amerika’daki Rus karşıtı düşüncenin ülkeye zarar verdiğini ve bunun Trump’ın ülkeyi düzgün şekilde yönetmesine izin vermediğini kaydetti. Putin, Trump’ı sürekli eleştirenleri “siyasi şizofrenlikle” suçladı.

Trump, hafta boyunca Lavrov ve Rus Büyükelçi Sergei Kislyak’a hassas bilgileri paylaşmadığını savunmak zorunda kalmıştı.

Başkan ve yardımcıları Trump’ın gizli bilgileri paylaştığı yolundaki iddiaları reddediyor. Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, Trump’ın Rus diplomatlarla görüşmesinin tamamen kurallara uygun olduğunu söyledi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.