Sabancı Holding, Aksigorta hisse alımından vazgeçti

Sabancı Holding, Aksigorta hisse alımından vazgeçti

Sabancı Holding,iştiraki Aksigorta hisselerinden Borsa İstanbul'dan 1 yıl içinde yapacağı alımdan vazgeçtiğini açıkladı.

A+A-

Sabancı Holding,iştiraki Aksigorta hisselerinden Borsa İstanbul'dan 1 yıl içinde yapacağı alımdan vazgeçtiğini açıkladı. Söz konusu alım miktarı Aksigorta'nın toplam sermayesinin yüzde 2'sine denk geliyordu.

Sabancı Holding'ten konu ile ilgili olarak KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz iştiraklerinden AKSİGORTA A.Ş. hisse senetlerinin Borsa İstanbul A.Ş.'den  1 (bir) yıl içerisinde Aksigorta A.Ş.'nin sermayesinin %2'sine kadar satın alınması kararı iptal edilmiştir. 

Ayrıca, Aksigorta A.Ş.'deki ortağımız Ageas Insurance International N.V., ortak yönetim prensibi doğrultusunda AKSİGORTA A.Ş. hisse senetlerinin Borsa İstanbul A.Ş.'den  1 (bir) yıl içerisinde Aksigorta A.Ş.'nin sermayesinin %2'sine kadar satın alma kararını iptal etmiştir. 

Şirketimiz ve Ageas Insurance International N.V tarafından bugüne kadar AKSİGORTA A.Ş. hisse senedi alımı yapılmamıştır. 

Bu alımlar için Ageas Insurance International N.V. ve Şirketimiz tarafından Ak Yatırım A.Ş.'ne verilen yetki iptal edilmiştir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.