Sahibinden.com için soruşturma

Sahibinden.com için soruşturma

Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri (sahibinden.com) hakkında soruşturma açtı

A+A-

Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri (sahibinden.com) hakkında soruşturma açtı

Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş.’nin online otomotiv ilanları pazarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 27.09.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak  online otomotiv ilanları alanındaki uygulamaları ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına ve bu soruşturmanın daha önce teşebbüs hakkında 04.05.2017 tarih ve 17-15/175-M sayılı Kurul kararı uyarınca açılan soruşturma ile birleştirilerek yürütülmesine, 17-30/488-M sayı ile karar verdi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.