Saldırgan önce Başbakan Yıldırım ile görüşmüş

Saldırgan önce Başbakan Yıldırım ile görüşmüş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na boş mermi kovanı atan saldırganın Başbakan Binali Yıldırım ile saldırıdan hemen önce konuşmuş

A+A-

İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırıda şehit olan Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenaze töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na boş mermi kovanı atan saldırganın Başbakan Binali Yıldırım ile saldırı öncesinde konuştuğu ortaya çıktı. 

Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atan kişinin şehidin dayısı olduğu öğrenilirken gözaltındaki iki kişinin de daha önceden cinsel taciz, uyuşturucu ve yaralama gibi olaylardan emniyete girdiği belirlendi.

İkinci skandal

Yine Fatih Camii'ndeki olaylara ilişkin, polis üniformalı kişinin gözaltına alınma anı da kameralar tarafından görüntülendi.

Polislerin kimlik sorması üzerine şehit yakını olduğunu öne süren şüpheli gözaltına alınmamak için uzun süre uğraştı. Yanındakiler de polise engel olmaya çalıştı. Üzerinde polis üniforması bulunan ve şehit yakını olmadığı öğrenilen kişi polis aracına zorla bindirilip emniyete götürüldü.

Yüzünü gizledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Fatih Camii'ndeki olaylara ilişkin kurşun atan kişinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kılıçdaroğlu'na kurşun atan şüpheli gazetecilerin "Amacınız ne idi?" sorusunu yanıtsız bıraktı. Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma, kollarında ve boynunda dövme bulunan kişi ise yüzünü elleriyle kapatarak emniyete girdi. Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi polis tarafından sorgulanacak.

polis.jpg

Cenazedeki olaylar

İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırıda şehit olan Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenaze töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk bir grup tarafından parçalanarak cami avlusunun dışına atıldı. 

Tören için camiye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da aynı grup tarafından protestoya uğradı. Daha sonra cenazeye katılmak için Fatih Camii'ne gelen Kılıçdaroğlu'na aynı grup "Katilsiniz" diyerek bağırdı. Bu esnada CHP Lideri'ne boş mermi kovanı da atıldı. Kılıçdaroğlu’na mermi bıraktığı belirtilen kişi dahil 4 kişi gözaltına alındı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.