Seçim barajı indiriliyor mu

Seçim barajı indiriliyor mu

Başbakan Binali Yıldırım, "yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı," dedi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, "yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı," dedi. Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kritik durum görmüyorum, rahat 'Evet' ile sonuçlanır. Referandum üyeliği kabul aşamasında. Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı. Çünkü bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor. Bu esnetilebilir, partilerle konuşmak lazım.

(İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankart) Kabul edilebilir bir şey değil. Bu, tamamen suçtur. Türkiye, diplomatik yollardan yapılması gerekeni yapmıştır. Zannediyorum onlar da soruşturma başlattılar.

Avrupa'yı toptancı usulle değerlendirmek yanlış olur. Bazı ülkeler daha makul, bazı ülkeler ise maalesef olumsuz bir tutum içerisindeler. 'Bütün Avrupa bize karşı' şeklinde değerlendirmek hata olur. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.