Snapchat ilk çeyrekte zarar etti

Snapchat ilk çeyrekte zarar etti

Mobil mesajlaşma uygulaması Snapchat'i oluşturan Snap adlı şirketin bu yılın ilk çeyreğinde zarar ettiği duyuruldu.

A+A-

Snap firması ocak-mart dönemine dair bilançosunu açıkladı. Buna göre, geçen yılın ilk üç ayında 104,6 milyon dolar zarar eden şirket, bu yılın aynı döneminde de 2,2 milyar dolar zarar etti. Öte yandan, 2016'nın ilk çeyreğinde 38,8 milyon dolar gelir yakalayan  firma, bu senenin aynı döneminde ise 149,7 milyon dolarlık gelire ulaştı. Bu dönemde, Snapchat'in günlük ortalama kullanıcı sayısı da yüzde 36  artış kaydederek 122 milyondan 166 milyona yükseldi.
Firmanın yıldan yıla zararının artması nedeniyle şirketin New York  borsasında işlem gören hisselerinde sert düşüş görüldü. Snap'in hisse başına değeri borsanın kapandığı saatte 22,97 dolar  olurken, kapanışın ardından yapılan sınırlı işlemlerde yüzde 25 değer kaybıyla  17,19 dolara kadar geriledi. 

Şirketin piyasa değeri de 28 milyar dolara düştü. ABD'de teknoloji alanında son üç yılın en büyük "ilk halka arzı" (IPO)  olarak kabul edilen Snap firmasının IPO'su 1 Mart tarihinde New York borsasında  gerçekleşmişti. Söz konusu tarihte şirketin hisseleri bir günde yüzde 51 prim  yaparken, firmanın piyasa değeri 36 milyar dolara ulaşmış ve Twitter'ın piyasa  değerini geride bırakmıştı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.