Son düelloyu da Clinton kazandı

Son düelloyu da Clinton kazandı

CNN/ORC'nin seçmenler arasında yürüttüğü yoklamaya göre, son münazarayı Clinton yüzde 52'ye yüzde 39 kazandı.

A+A-

ABD'de başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump başkanlık münazaralarının üçüncü ve sonuncusunda karşı karşıya geldi.

Trump, 8 Kasım'da yapılacak seçimleri kaybetmesi durumunda, seçim sonuçlarını kabul edip etmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlamaktan kaçındı. Clinton ise bu durumu "korkunç" olarak niteledi.

Trump, bu soru üzerine, "Zamanı geldiğinde bakacağım" dedi. Cumhuryetçi aday, medyayı seçimlere hile karıştırmanın bir parçası olmakla suçladı ve dürüst olmadıklarını ve yozlaştıklarını söyledi. Trump, "Seçmenlerin kafalarını zehirlemekteler, ancak onlar için üzgünüm, seçmenlerin bunu gördüklerini düşünüyorum" dedi.

Clinton ise, hafta başında Başkan Barack Obama'nın ABD'de iktidar değişiminin barışçıl olmasından söz etmesini işaret ederek, bu konuda şoka uğradığını kaydetti.

Las Vegas'ta Fox News'tan Chris Wallace'ın yönettiği münazara, Trump için kötü geçen birkaç haftanın ardından gerçekleşti. 26 Eylül'de gerçekleştirillen ilk münazaradaki zayıf performansı ve 2005 yılında çekilen ve kadınları aşağılayan söylemler kullandığı bir kaydın yayınlanmasının ardından, Trump kamuoyu yoklamalarında Clinton'ın gerisinde kaldı.

CNN/ORC'nin seçmenler arasında yürüttüğü yoklamaya göre, son münazarayı Clinton yüzde 52'ye yüzde 39 kazandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.