Suudiler, Türk Telekom'un kredi borcunu ödeyemedi

Suudiler, Türk Telekom'un kredi borcunu ödeyemedi

Türk Telekom'un Lübnanlı ortağı Oger Telecom'a ait Otas, bankalara olan 290 milyon dolarlık kredi taksitini ödeyemedi

A+A-

Türk Telekom'da yüzde 55 paya sahip olan Dubai merkezli Oger Telecom'a ait Otas Eylül ayında, kullandığı 4.75 milyar dolarlık kredinin 290 milyon dolarlık taksitini ödeyemedi.

Bloomberg News haberine göre, Odas kullandığı kredinin 290 milyon dolarlık taksidini geçtiğimiz ay sonunda ödeyemedi ve ödemenin ertelenmesini talep etti.

Habere göre, Otas yetkilileri, Saudi Oger ve Saudi Telecom'un ortağı olduğu Oger Telecom ile konuyla ilgili olarak irtibat halinde bulunuyor.

Otas'ın kredi ödemesi şirketin 2013 yılında kullandığı 29 banka tarafından kullandırılan 4.75 milyar dolarlık bir krediyle ilişkili ve kredinin 4.478 milyar dolar ve 211.97 milyon euroluk 2 tranşı bulunuyor.

Bloomberg News'in konuştuğu OTAS yetkilileri, "OTAS kreditörleri ve hissedarlarıyla tüm tarafları tatmin edecek bir çözüm için görüşüyoruz" dedi.

Yüzde 55'i Oger Telekom'a ait

2005 yılı Kasım ayında özelleştirme kapsamında Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi Suudi şirketi Oger Telekom'a (Oger Telekomünikasyon Anonim Şirketi) 21 yıllığına devredil. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştu.

2007’de OTAŞ (Oger Telekom A.Ş) bir grup uluslararası ve yerel bankalardan 3 milyon 500 bin ABD Doları tutarında uzun vadeli kredi temin ederek, Türk Telekom’un hisselerinin alımından dolayı oluşan Hazine’ye borcunu 4 milyon 192 bin ABD doları ödeme yaparak kapattı. OTAŞ’ın kreditörlerine Türk Telekom’un OTAŞ’a ait olan %55 hisseleri üzerinde öncelikli ipotek hakkı verildi.

Türk Telekom'un halen yüzde 55'i Oger Telekom'a yüzde 30'u ise Haziney'ye ait. Kalan yüzde 15'lik kısım ise halka açık ve hisseler Borsa İstanbul'da işlem görüyor

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.