TAV zor durumdaki Saudi Oger'in iştirakine talip

TAV zor durumdaki Saudi Oger'in iştirakine talip

TAV Havalimanları, Medine havalimanını işleten şirketteki payını yüzde 50'ye yükseltmek için diğer hissedar Saudi Oger ile görüşüyor

A+A-

TAV Havalimanları Holding Medine Uluslararası Havalimanını işleten Tibah Airports şirketinde Saudi Oger'in sahip olduğu yüzde 33.3 hissenin yarısını almak için görüşmelere başladı.

KAP'a yapılan açıklamaya göre, anlaşma sağlanması halinde TAV Havalimanları'nın şirketteki payı yüzde 50'ye yükselecek.

TAV'ın içinde bulunduğu konsorsiyum geçen yıl 5.8 milyon yolcuya hizmet eden Medine Havalimanını işletme hakkını 2037 yılına kadar elinde bulunduruyor. 

Saudi Oger zor durumda

Ağustos ayında çıkan yurt dışında çıkan haberlerde Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip Oger Telecom'u bünyesinde barındıran, Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger'in iflasını ilan etmesinin beklendiği ileri sürülmüştü. 

Suudi Arabistan’da İngilizce yayın yapan Saudi Gazette’de Ağustos ayında çıkan haberde Riyad merkezli şirketin son aylarda devlete ve çalışanlarına borçlarını ödeyemez duruma geldiği belirtilmişti. Oger içinden bazı haber kaynaklarına dayandırılan bilgilerde, şirketin iflas erteleme istediği ileri sürülmüş ancak bu doğrulatılamamıştı. Gazete haberinde mevcut finansal tabloların bu çıkmazın tek çaresinin iflas erteleme olduğunu yazmıştı

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.