THY'de 3. havalimanına taşınma sıkıntısı

THY'de 3. havalimanına taşınma sıkıntısı

THY, yeni havalimanına taşınmanın finansmanı için seçenekleri değerlendiriyor.

A+A-

THY, yeni havalimanına taşınmanın finansmanı için seçenekleri değerlendiriyor. Ancak bazı kaynaklar 850 milyon doları bulması beklenen taşınma kredisi için THY'nin yeterli teminat bulmakta sıkıntı yaşayabileceğini de belirtiyorlar. 

Bloomberg News'ta yer alan ve konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre Türk Hava Yolları, İstanbul'da 2018 sonunda faaliyete geçecek 3. havaalanına taşınmanın finansmanı için seçeneklerini değerlendiriyor.

THY'nin değerlendirdiği finansman seçenekleri arasında 3. havalimanını inşaa eden IGA konsorsiyumunun THY'nin kullanacağı tesisleri de inşaa etmesi ve bunların THY tarafından kiralanması yer alıyor. 

Kaynakların verdikleri bilgiye göre THY'nin üzerinde durduğu bir diğer seçenek yerel ve uluslararası bankalardan, ihracat kredi ajanslarından taşınma için 850 milyon dolar civarında kredi almak. Ancak kaynaklar, THY'nin böyle bir kredi için yeterli teminat bulmakta sıkıntı yaşayabileceğini de belirtiyorlar. 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.