THY'de FETÖ bağlantılı çok sayıda işten çıkartma

THY'de FETÖ bağlantılı çok sayıda işten çıkartma

Türk Hava Yolları'nda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen çok sayıda ismin görevine son verilmeye başlandı

A+A-

Türk Hava Yolları'nda (THY) aralarında Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç'ın da bulunduğu çok sayıda yönetici ve çalışanın görevine son verildiği belirtildi.

Airporthaber.com'un haberine göre, Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç da dahil birçok isim verimsizlik gerekçesi ile işten çıkarıldı.

THY'den bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, şirket KAP'a yaptığı açıklamada ise Coşkun Kılıç'ın yerine Murat Şeker'in atandığını duyurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "... İş akitlerinin feshedilmesi gerekçeleri arasında; işletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği ve de ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında FETÖ yapılanmasına müzahir olmak yer almaktadır" denildi.

THY, KAP'a yaptığı açıklamada ise Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç'ın yerine Murat Şeker'in atandığını duyurdu.

Thelira.com'da yer alan haberde ise, THY ve iştiraki olan şirketlerde aralarında yöneticilerin de olduğu 100'den fazla kişinin görevine son verildiği; ayrıca 250 civarında kabin memuru ile pilotun da işten çıkarıldığı belirtildi.

İşten çıkarmaların hafta içi de sürebileceği öğrenildi. (Kaynak: Airporthaber)

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.