THY'den "teminat sıkıntısında" haberleri için açıklama

THY'den "teminat sıkıntısında" haberleri için açıklama

THY, 3. havalimanına taşınmak için gerekli finansmanın sağlanması konusunda teminatlarının yetersiz olduğuna işaret eden haberlere karşı bir açıklama yayınladı.

A+A-

THY, 3. havalimanına taşınmak için gerekli finansmanın sağlanması konusunda teminatlarının yetersiz olduğuna işaret eden haberlere karşı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Türk Hava Yolları A.O.’nun bu projeyle ilgili finansman temininde gerekli olabilecek teminatlar noktasında, bazı medya organlarında iddia edildiği gibi yetersiz durumda olması söz konusu değildir. Basında bu yönlü çıkan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

THY'nin 3. havalimanına taşınma konusunda çıkan haberlerde THY'nin taşınma için yerel ve uluslararası ticari bankalarla görüşmede bulunduğu, bunun yanında, ihracat kredisi kuruluşlarından taşınma işini finanse etmek üzere 850 milyon dolar borçlanma üzerine görüştüğü belirtilmişti. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan iki kişi bu rakamın karşı teminat için yetersiz kalabileceğine dikkat çekmişti. 

THY: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

THY'den yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Türk Hava Yolları A.O. olarak, İstanbul’un 3. Havalimanı’nda yapacağımız yatırımların en kısa zaman ve en doğru modelle hayata geçirilmesi amacıyla şirketimiz finansal danışmanlık hizmeti almaktadır. İlgili danışmanlarımızın uluslararası havalimanı finansal yatırım tecrübelerinden istifade etmek kaydıyla, banka finansmanı, proje finansmanı, uzun süreli kiralama yöntemleri gibi alternatif finansman modelleri üzerinde titiz çalışmalarımız devam etmektedir. Kısa bir süre zarfında finansman maliyeti, süreç yönetimi, kalite güvence gibi birçok unsurun Ortaklığımız menfaatlerine en uygun olacak şekilde değerlendirileceği bir yatırım yöntemi bu doğrultuda belirlenmiş olacaktır. 

Bununla birlikte, 3. Havalimanı yatırımlarımız çeşitli fazlar altında gerçekleştirilecektir. İlk fazında öncelikle filli operasyonların yürütülmesini sağlayacak yatırımların tamamlanması planlanmaktadır. İlerleyen fazlarda ise, 3. Havalimanı’nın büyüme sürecine bağlı olarak Yeni Havalimanı yatırımlarımız devam edecektir.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.