THY'nin ABD uçuş yasağı kalktı

THY'nin ABD uçuş yasağı kalktı

Darbe girişimi sonrası THY'nin ABD uçuşlarına getirilen yasak kalktı, ilk sefer bugün yapılıyor

A+A-

Türk Hava Yolları (THY) darbe girişimi sonrası Amerikan Sivil Havacılık Kurumu'nun, ABD'li havayolu şirketlerinin ABD'den İstanbul'a veya İstanbul'dan ABD'ye havayolu taşımacılığı yapmasını yasaklama kararının kaldırıldığını duyurdu.

THY'den yapılan açıklamaya göre, tarifeli uçuşlar bugün 0645'deki İstanbul-New York uçuşu ile birlikte normal seyrine dönecek.

16 Temmuz 2016 tarihinde öğle saatleri itibarı ile Federal Havacılık Federasyonu (FAA), ikinci bir emre kadar ABD'li havayolu şirketlerinin ABD'den İstanbul'a veya İstanbul'dan ABD'ye havayolu taşımacılığı yapmasını; aynı zamanda İstanbul'dan gelecek herhangi bir havayolu şirketinin de ABD topraklarına iniş yapmasını yasaklamıştı.

Cuma akşamı başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden darbe girişiminde, Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre toplam 232 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer daha önce bu sayının 290 olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.