Ticaret ve hizmet ciro endeksi yükseldi

Ticaret ve hizmet ciro endeksi yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ikinci çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet endekslerini açıkladı

A+A-

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ikinci çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet endekslerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3, takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,3 artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi ise ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9, takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,9 azaldı.
Söz konusu çeyrekte mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3, takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,2 geriledi.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi, söz konusu çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4, takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19,4 arttı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.