Trump'ın 'manipülasyon" eleştirisine Çin'den anında yanıt

Trump'ın 'manipülasyon" eleştirisine Çin'den anında yanıt

Çin ve para birimi yuan hakkında yine sert sözler söyleyen ABD Başkanı Donald Trump’a cevap gecikmedi.

A+A-

Çin ve para birimi yuan hakkında yine sert sözler söyleyen ABD Başkanı Donald Trump’a cevap gecikmedi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile iki hafta önce gerçekleştirdği telefon görüşmesinden sonra ‘Çin’le arayı düzeltiyor’ diye düşünülen ABD Başkanı Donald Trump’ın Reuters’a verdiği mülakat işleri yine karıştırdı.

"Çin bence döviz manipülasyonunda büyük şampiyon. Ne olacağını göreceğiz” diyen Trump’a Çin yönetiminden karşılık geldi.

 

 

​İngiliz The Guardian gazetesinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, ülkesinin, ticari avantaj sağlamak için para birimini bilerek devalüe etme niyeti olmadığını söyledi.

 

​Geng sözlerinin şöyle sürdürdü:

“Eğer Çin bir konuda ‘büyük şampiyon’ olarak etiketlenecekse, o zaman söyleyelim, biz ekonomik kalkınmanın büyük şampiyonuyuz. Ekonomik reform ve açılımlara başladığımızdan beri olağanüstü başarılar elde ettik. Bu, bizi tartışmasız büyük şampiyon haline getirdi.”

Donald Trump, seçim kampanyası süresince ve başkan olduğu ilk günlerde, Çin’e yönelik sert sözler etmişti. Amerikan dolarının çok güçlü olmasının ekonomiye zarar verdiğini söyleyen Trump, buna Çin'in para birimi yuanı bilerek düşük tutmasının sebep olduğunu ifade etmiş, hatta Çin'e yüzde 45 gümrük vergisi getirmeyi planladığını açıklamıştı.(Sputnik)

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.