Trump'tan önemli açıklama: NAFTA'dan çekilebiliriz

Trump'tan önemli açıklama: NAFTA'dan çekilebiliriz

ABD Başkanı Trump, yeniden müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda Nafta'dan çıkmanın halen mümkün olduğunu söyledi

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD için daha iyi koşul konusunda yeniden müzakere edememesi durumunda, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'ndan (Nafta) çıkmaya halen hazır olduğunu, ancak Kanada ve Meksika liderleri ile göçrüştükten sonra kararını beklemeye aldığını söyledi.

Trump, Oval Ofis'te basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Birkaç gün sonra Nafta'yı durduracaktım," dedi ve "Ancak Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau Çarşamba günü aradı ve durdurma yerine anlaşmanın yeniden müzakere etmemizi istedi. Bu görüşmeler bugün başlayacak" dedi.

Trump, ayrıca, ABD'nin anlaşmadan hızlı bir şekilde çıkmasının sisteme oldukça büyük bir şok oluşturabileceğini sözlerine ekledi.

Ancak Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin ziyaretinin ardından konuşan Trump, "Eğer Birleşik Devletler için adil, yani çalışanlarımız ve firmalarımız için adil bir anlaşma yapamazsaö, Nafta'yı durduracağım" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.