TSKB'nin aktifleri yüzde 5.9 büyüdü

TSKB'nin aktifleri yüzde 5.9 büyüdü

TSKB’nin aktif büyüklüğü 25,4 milyar TL’ye ulaştı

A+A-

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2017 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. TSKB’nin konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 25,4 milyar TL’ye ulaştı. Banka olarak 2017 yılının ilk çeyreğinde güçlü finansal performanslarını sürdürürken öncü uygulamalara devam ettiklerini belirten TSKB Genel Müdürü Suat İnce, “Sürdürülebilirlik alanındaki deneyimimizle, yılın ilk çeyreğinde iki önemli başarıya imza attık. 

Entegre Raporlamayı Türk finans sektöründe ilk kez hayata geçiren banka olduk ve yeni nesil raporlama anlayışının ülkemizde yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağladık. Bizi çok heyecanlandıran diğer bir gelişme ise dünyada Sermaye Benzeri Sürdürülebilir Tahvil ihracını gerçekleştiren ilk banka olarak tarihe geçmemizdi. 300 milyon 
ABD Doları tutarındaki ihracımız uluslararası piyasalarda 4 kat talep gördü. Bu talebin, TSKB’nin yanı sıra Türkiye ekonomisine duyulan güvenin sembolü olduğunun özellikle altını çizmek isterim” diye konuştu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2017 yılının ilk üç ayına ilişkin dönemde toplam aktif büyüklüğünü yüzde 5,9 artırarak 25.412 milyon TL’ye ulaştırdı. Bankanın nakdi kredileri ise aynı dönemde yüzde 7,7 büyüme kaydederek 18.664 milyon TL oldu. TSKB’nin net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 oranında artış göstererek 140,8 milyon TL olarak gerçekleşti.

TSKB, ilk üç ayda, özkaynaklarını yüzde 2,2 artışla 2.991 milyon TL’ye taşırken, yıllık bazda yüzde 19,0 özkaynak getiri oranı ve yüzde 2,3 aktif getiri oranına imza attı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.