Türk bankalarını zor günler bekliyor

Türk bankalarını zor günler bekliyor

ABD'nin çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, Türk bankalarının önünde zor zamanların olduğu değerlendirmesinde bulundu

A+A-

ABD'nin çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, Türk bankalarının önünde zor zamanların olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Goldman Sachs analistleri Waleed Mohsin ve Deniz Gasimli'nin hazırladığı 23 Mart tarihli raporda, Goldman Sachs'ın, Türk bankalarında, 12 aylık fiyat hedeflerini ortalama yüzde 12 civarında artırsa bile, 'sınırlı yukarı' gördüğünü kaydetti.

Raporda, 12 aylık fiyat hedeflerinin 2017-2017 döneminnde tahmini hiise başı karlarda yüzde 5 yükselişi ve regülasyon değişikliklerinin ardından sermaye seviyelerindeki iyileşmeyi yansıttığı belirtildi.

Net faiz marjının 2017 yılının ilk çeyreğinde zirve yapmasını beklediğini kaydeden Goldman raporunda, risk maliyetinin 150 baz puan civarında yüksek kalacağına dikkat çekti.

Goldman analistleri, Kredi Garanti Fonu'nun genişletilmesi ve kademeli faiz artırımının kur volatilitesi, zayıf GSYİH büyümesi ve varlık kalitesindeki faiz sıkılaştırmasının bazı etkilerini gideceğini belirtti.

>> GOLDMAN SACHS'IN BANKA HİSSE DEĞERLENDİRMELERİ

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.