Türk Telekom kredi krizini kabul etti

Türk Telekom kredi krizini kabul etti

Türk Telekom, hissedarlarından Ojer Telekomünikasyon'a yönelik basında yer alan haberlerin şirketin günlük faaliyetleri, taahhütleri veya yükümlülüklerine bir etkisinin beklenmediğini açıkladı.

A+A-

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada Türk Telekom ve iştiraklerinin finansman anlaşmalarında hissedarlarının borçlarını vaktinde ödeyememelerinden doğabilecek mütekabil temerrüt hükmü, OTAŞ'ın şirketin hiçbir finansman sözleşmesinde garantörlüğü bulunmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde basında Dubai merkezli Oger Telecom'a ait Ojer Telekomünikasyon'un Eylül ayında kullandığı 4.75 milyar dolarlık kredinin 290 milyon dolarlık taksitini ödeyemediği yönünde haberler yer almıştı.

Suudi Arabistan hükümetinin, dev inşaat taahhüt şirketi Oger'in, batmasını önlemek için gerekli olan milyarlarca dolarlık borç erteleme görüşmelerini durdurduğu bildiriliyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.