Türk Telekom'dan iflas haberleri için açıklama

Türk Telekom'dan iflas haberleri için açıklama

Türk Telekom, Saudi Oger ile ilgili gelişmelerin, günlük faaliyet veya yükümlülüklerine bir etkisinin olmadığını açıkladı.

A+A-

Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip Oger Telecom'u bünyesinde barındıran, Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger'in iflasını ilan etmesinin beklendiği yönündeki haberler ile ilgili açıklama yaptı. Türk Telekom tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, medyada yer alan söz konusu haberlerin Türk Telekom'un günlük faaliyetleri veya yükümlülüklerine bir etkisinin olmadığı belirtildi. 

Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması şu şekilde:

"Dolaylı hissedarlarımızdan biri ile ilgili medyada yer alan iddiaların şirketimizin günlük faaliyetleri, taahhütleri veya yükümlülüklerine bir etkisi bulunmamaktadır."

İFLASI BEKLENİYOR

Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip Oger Telecom'u bünyesinde barındıran, Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger'in iflasını ilan edeceği ileri sürülmüştü.

Suudi medyasında çıkan haberlere göre, son sekiz aydır 31 bin çalışanın sigorta primlerini ve maaşlarını ödeyemeyen Saudi Oger LTD için son aşamaya gelinmiş durumda.

Suudi Arabistan’da İngilizce yayın yapan Saudi Gazette’de çıkan habere göre Riyad merkezli şirket son aylarda devlete ve çalışanlarına borçlarını ödeyemez duruma geldi. Oger içinden bazı haber kaynaklarından gelen bilgiler, şirketin iflas erteleme istediği yönünde fakat bu bilgi henüz doğrulatılmış değil. Mevcut finansal tablolar ise bu çıkmazın tek çaresi iflas erteleme.

Saudi Oger’in sert biçimde negatife dönen mali durumunun arka planında düşük petrol fiyatlarının ve Suudi Arabistan’da tüketimin azalmasıyla birlikte inşaat sektörünün ciddi zarar görmesinin olduğu düşünülebilir.

Suudi ve yabancılardan oluşan 31 bin çalışanına aylarca maaş veremeyen şirketin, bazı çalışanlara 500 bin riyale (400 bin TL) kadar borçlu olduğu da iddialar arasında bulunuyor. Lübnan medyasında çıkan haberlere göre ise Saudi Oger’in sahibi Mohammed Hariri’nin Suudi hükümetiyle görüşmelerinde son aşamaya gelindi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.