Turkcell'de rekor kar teklifi

Turkcell'de rekor kar teklifi

Turkcell hissedarları 3 milyar TL tutarında kar dağıtımı teklif edecek

A+A-

Turkcell hissedarları 3 milyar TL tutarında kar dağıtımı teklif edecek. Şirket tarafından KAP'a gönderilen açıklamada, Turkcell'in yüzde 51 hissesini elinde bulunduran ve aralarında TeliaSonera iştiraklarının bulunduğu Turkcell Holding hissedarları yarın gerçekleştirilmesi planlanan Turkcell Olağan Genel Kurul toplantısında toplamda 3 milyar TL tutarında bir kar dağıtımı teklifini Genel Kurul onayına sunmak üzere anlaşmaya vardığı belirtildi.

Telia'dan yapılan açıklamada ise Turkcell’de ortaklar yarın yapılacak Genel Kurul öncesinde temettü 
dağıtımı konusunda anlaştığı belirtildi.

Turkcell tarafından KAP'a gönderilen açıklamanın tam metni için TIKLAYINIZ:

GELİŞME HİSSE İÇİN POZİTİF

 Konu ile ilgili olarak Deniz Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede "3 milyar TL'lik rakamın yönetim kurulunun önerdiği 1.7 milyar TL'lik teklifin üstünde olduğu belirtildi. Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili değerlendirmesi şöyle:

"Telia'dan yapılan açıklamaya göre ortaklar temettü dağıtımında anlaştılar

Turkcell’in ortaklarından Telia’dan bugun yapılan açıklamaya göre Turkcell’de ortaklar yarın yapılacak Genel Kurul öncesinde temettü dağıtımı konusunda anlaştılar. Telia açıklamasında kendi %31 payına düşen tutarın 930 milyon TL olduğunu belirtiyor. Bu da toplam temettünün 3 milyar TL olacağı anlamına gelir ki bu tutar yönetim kurulunun önerdiği 1,7 milyar TL’lik tutarın bir hayli üzerinde bir rakam. 3 milyar TL hisse başına yaklaşık 1,36 TL temettü demek. Bu da mevcut fiyat üzerinden %11,5 gibi bir verime denk geliyor. Gelişme hisse için son derece pozitif çünkü normal koşullarda temettü ödemesinin gerçekleşmesi piyasa tarafından fiyatlanmıyordu. Beklenenin 
de üstünde bir temettü ödemesi hisseyi orta vadede destekleyecektir." 

Turkcell hisseleri Borsa İstanbul'da hisse senetlerinin ortalama yüzde 0.61 değer kazandığı bugünü yüzde 3.28 artışla 11.95 TL'den tamamladı. 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.