Turkcell'den 750 milyon liralık halka arz

Turkcell'den 750 milyon liralık halka arz

Turkcell, Global Tower'ın yüzde 25'ine kadarını 3.82-4.46 liradan halka arz edecek

A+A-

Turkcell, Kule Hizmet ve İşletmecilik'in (Global Tower) sermayesinin yüzde 25'ine kadar olan kısmının, hisse başına 3.82 ile 4.46 lira aralığından halka arz edileceğini açıkladı.Turkcell tamamına sahip olduğu Global Tower'ın halka arzı için Nisan ayı sonunda çalışma başlatmıştı.

Turkcell tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre halka arz edilecek hisseler Turktell Bilişim Servisleri şirketi tarafından satılacak. Halka arz edilecek yüzde 25'lik büyüklük ek satış hakkını da içeriyor.

Açıklamada, "Halka arza ilişkin izahname henüz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından inceleme aşamasında olup, gerekli onayların alınmasını takiben izahname ve tasarruf sahipleri satış duyurusu ile diğer ilgili belgeler mevzuat hükümleri çerçevesinde KAP ile ilgili tarafların internet sitelerinde ilan edilecektir" denildi.

Halka arz tutarı

Global Tower'ın internet sitesinde yer alan izahnameye göre, Turktell'in elindeki 147 milyon 146 bin 334 TL nominal değerli toplam 147 milyon 146 bin 334 adet payın halka arzı planlanıyor. Talebin fazla olması durumunda yine Turktell'in payındaki 22 milyon 71 bin 951 adet yani ahlka arz tutarının yüzde 15'i kadar bir tutar daha ek satış hakkı kapsamında halka arz edilecek. 

Açıklanan fiyat aralığı ile Turktell, Global Tower'ın yüzde 25'ini 562 milyon 99 bin ile 656 milyon 272 bin lira aralığında fir fiyatla halka arz etmiş olacak. Ek satış hakkının kullanılması durumunda halka arz tutarı 754.7 milyon liraya kadar yükselebilecek.

>> GLOBAL TOWER İZAHNAME

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.