Turkcell'in 4.2 milyar dolarlık davası başladı

Turkcell'in 4.2 milyar dolarlık davası başladı

Turkcell'in Güney Afrikalı telekom operatörü MTN aleyhine açtığı dava görülmeye başlandı

A+A-

Turkcell'in Güney Afrikalı telekom operatörü MTN aleyhine açtığı dava görülmeye başlandı

Güney Afrika yüksek mahkemesi Turkcell'in Güney Afrikalı telekom operatörü MTN aleyhine açtığı ve 4.2 milyar dolar tazminat istediği İran GSM davasını görme kararı aldı.

Turkcell tarafından yayımlanan açıklamaya göre ilk duruşma tarihi, MTN'e Turkcell'in iddialarına cevap vermesi için tanınacak 20 günlük sürenin dolması ardından belirlenecek.

Turkcell, 2004 yılında İran'da kazandığı GSM ihalesinin 2005 yılında ihalede ikinci gelen MTN'e verilmesinin ardından şirketin rüşvet vererek bu kararı aldırdığı iddiasıyla 2012 yılında hukuki süreç başlatmıştı. MTN iddiaları reddediyor.

Turkcell'in hukuk ve regülasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, İngilizce yapılan açıklamada yer alan ifadesinde, "Davanın sonunda Güney Afrika'da görülecek olmasından memnunuz. İddialarımızın çok güçlü olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Turkcell'in istediği 4.2 milyar dolar tutarındaki tazminat, şirketin İran GSM lisansını işletemediği için mahrum kaldığı kârlardan ve işletilen faiz üzerinden hesaplanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.