Türkiye Telrıfat’a operasyona hazırlanıyor

Türkiye Telrıfat’a operasyona hazırlanıyor

Özgür Suriye Ordusu, Ramazan Bayramı’nın ardından Türkiye ile birlikte YPG’nin kontrolündeki Telrıfat kasabasına operasyon düzenlemeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Telrıfat yakınındaki Azez’e askeri sevkiyat yapılıyor.

A+A-

Özgür Suriye Ordusu, Ramazan Bayramı’nın ardından Türkiye ile birlikte YPG’nin kontrolündeki Telrıfat kasabasına operasyon düzenlemeye hazırlanıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre bu kapsamda Telrıfat yakınındaki Azez’e askeri sevkiyat yapılıyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye ve Fırat Kalkanı harekâtında yer alan ÖSO’ya bağlı gruplar, Telrıfat kasabasını YPG’nin elinden almak için operasyona hazırlanıyor.

Türkiye, sınırına 20 kilometre mesafedeki kasabanın alınması için bölgeye askeri sevkiyata başladı. Operasyon için dünden bu yana Telrıfat’a 6 kilometre mesafedeki Azez’e obüs topları, tanklar ve zırhlı araçlar sevk edilirken, TSK’ya bağlı komandolar ve Bordo Bereliler de bölgeye gönderildi.

‘TELRIFAT’IN ÇOKTAN YPG’NİN ELİNDEN ALINMASI GEREKİYORDU’

Sputnik’e bilgi veren bir ÖSO komutanı operasyonun Ramazan Bayramı’ndan sonra Türkiye’nin desteğiyle başlayacağını söyledi. Operasyonun hem karadan hem de havadan yürütüleceğini aktaran ÖSO komutanı şöyle devam etti: “Telrıfat stratejik bir öneme sahip, çoktan YPG’nin elinden alınması gerekiyordu. Çünkü Telrıfat Araplarındır. Telrıfat alınırsa Azez üzerindeki tehlike de kalkmış oluyor. Çünkü örgüt zaman zaman buradan Azez’e saldırıyor.”

Öte yandan stratejik öneme sahip Mınig Askeri Üssü’nün yakınında bulunan Telrıfat’ın alınmasıyla bu askeri üssün de alınmasının kolaylaşacağı belirtiliyor.

Türkiye’nin PKK’nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG, Şubat 2016’da Telrıfat’ı ÖSO güçlerinin elinden almıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.