UBER ilk kez sarı taksileri geride bıraktı

UBER ilk kez sarı taksileri geride bıraktı

Uber temmuz ayında New York’ta her gün ortalama 289.000 yolculuk yaparken, kayıtlı sarı taksiler 277.000’de kaldı.

A+A-

Tarihte ilk kez özel bir ulaşım şebekesi geleneksel sarı taksileri geçmeyi başardı. New York şehri sakinleri artık bir yerden bir yere giderken, taksi yerine Uber kullanmayı tercih ediyorlar.

Uber, New York’taki kapsamını genişletmek için bir dizi yatırım yapmış ve şehrin dışında kalan Queens ve Bronx gibi yerleşim yerlerine binlerce araç göndermişti.

Taksinin zor bulunduğu ve toplu taşımaya ulaşımın başlı başına bir sorun olduğu şehrin dış bölgelerinde Uber hızla sadık yolcular kazandı.

ŞEHİRDE HER GÜN 289 BİN YOLCU TAŞIYOR

The New York Times tarafından paylaşılan verilere göre, Uber temmuz ayında New York’ta her gün ortalama 289.000 yolculuk yaparken, kayıtlı sarı taksiler 277.000’de kaldı.

2016 yılında New York’taki sarı taksilerin taşıdıkları yolcuların sayısı yüzde 11 düştü ve 123 milyona geriledi. Taksi şirketlerinin elde ettiği gelir ise yüzde 9 düşerek 1,8 milyar dolar oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.