Ülker, Premier Lig'in köklü kulübünü satın alıyor!

Ülker, Premier Lig'in köklü kulübünü satın alıyor!

Murat Ülker'in Premier Lig'in köklü kulüplerinden Newcastle United'ın talipleri arasında satışa en yakın isim olduğunu ileri sürüldü

A+A-

Londra'da yayımlanan Evening Standard gazetesi, iş adamı Murat Ülker'in Premier Lig'in köklü kulüplerinden Newcastle United'ın talipleri arasında satışa en yakın isim olduğunu yazdı. 10 yıldır United'ın sahibi olan Mike Ashley, dün kulübü satışa çıkarmış ve Noel'e kadar takımı satmayı umduğunu söylemişti.

BBC Türkçe'nin Evening Standard'dan aktardığı habere göre, Murat Ülker'in de aralarında bulunduğu kulübün talipleri, aylardır satışı takip ediyor.

Gazeteye konuşan kaynaklar, Ülker'in kulübe 220 milyon sterlin ödemeye hazır olduğunu söyledi.

İddialar üzerine Yıldız Holding konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama, "Türk sporunun ve Türk takımlarının her zaman destekçisi olan Yıldız Holding'in Newcastle United Futbol Kulübü'nü satın almayı düşündüğü ve bunun için teklif verdiği yönündeki haberler asılsızdır" ifadeleri kullanıldı.

TEMSİLCİ KAFA KARIŞTIRDI

Ülker ailesinin Londra'daki temsilcisi Tom McLoughlin, "Ülker ailesinin zaten İngiltere'de kapsamlı varlıkları ve önemli yatırımları bulunuyor. Futboldan anlıyoruz ve başlıca hedefimiz Newcastle'ı ilk altı kulüp arasına sokmak, Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlamak ve hem ülke içinde hem de dünya genelinde taraftarlarını arttırmak" dedi.

'TRANSFER BÜTÇESİ, 60 MİLYON STERLİN'

Murat Ülker'in ayrıca, Menajer Rafa Benitez'i 60 milyon sterlinlik transfer bütçesiyle desteklemeye hazır olduğu kaydedildi.

Newcastle United, Ashley'nin takımı 2007'de 134 milyon sterline satın almasından bu yana çalkantılı bir dönem yaşadı. Kulüp iki kez Premier Lig'den düşerken, dokuz kez teknik direktör değiştirdi.

Newcastle United'dan ise henüz bu satış haberleriyle ilgili bir yorum yapılmadı.

Newcastle United'ın diğer taliplerinin de Ortadoğu'da milyarlarca dolarlık fonlar yöneten yatırımcı Amanda Staveley ve Çinli yatırımcılar olduğu bildirildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.