Uzmanlar Fitch'in kararını nasıl değerlendiriyor?

Uzmanlar Fitch'in kararını nasıl değerlendiriyor?

Fitch`in not kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Uzmanlar, Uzmanpara.com`a değerlendirdi.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch  Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti. Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "BB+"  seviyesinde teyit edildiği ve görünümünün de "durağan" olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili Uzmanpara.com'a değerlendirmelerde bulunan uzmanlar genel olarak kararın piyasaların seyrini etkileyecek sürpriz bir karar olmadığını belirtiyor.

Fitch’in Türkiye ile ilgili kararını yorumlayan İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "Fitch beklentiler paralelinde Türkiye’nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmedi. Piyasalarda Fitch’e yönelik ekstra bir fiyatlamanın zaten olmadığını ve beklenti yönünde çıkan bu kararın piyasaları etkilemesini beklemiyorum. Olumlu ya da olumsuz yönde bir değişiklik olması piyasalarda etkili olabilirdi. TL ve borsa açısından nötr etkiler bekliyorum." dedi.

Gedik Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Fitch kararı tamamen piyasa beklentilerine paralel. Herhangi bir etkisi olmayacaktır. Türkiye ekonomisi 2016 ikinci yarı yılda büyük güçlükler ile mücadele etmek zorunda kaldı. Bunun bir sonucu olarak Ocak 2017 ‘de Fitch ülke notumuzu bir kademe düşürmüş ve yatırım yapılabilir baremin bir kademe altına indirmişti. 2017 ilkyarı Türkiye ekonomisi adına yaraların sarılması ile geçiyor. Kredi kuruluşları pozitif veya negatif bir aksiyon için bir süre daha izlemede kalmayı yeğleyecek, bu pencerenin bir süre daha piyasalar üzerinde hissedilir bir etkisi olmayacaktır."

Aynı şekilde Fitch kararının piyasaların seyrini değiştirecek bir karar olmadığını ifade eden Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan ise dolarda zayıf seyrin devam edeceğini borsa da ise pozitif havanın süreceğini söyledi. Erkan, BİST 100 endeksinin 105 bin seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda  110.000 seviyesinin görülebileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.