Vestel hisseleri için AL önerisi

Vestel hisseleri için AL önerisi

BNP Paribas, Vestel'i 8,0 TL hedef fiyat ve 'AL' önerisi ile inceleme listesine dahil etti

A+A-

BNP Paribas, Vestel'i 8,0 TL hedef fiyat ve 'AL' önerisi ile inceleme listesine dahil etti

BNP Paribas konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Vestel Elektronik (VESTL)
ÖNER: AL

CF: 5.75 TL

HF: 8.0 TL

Getiri Potansiyeli: %39

PD: USD553m

OGH: USD10.2m

Hisseler için 12 aylık hedef fiyatımız 8.0 TL %39 getiri potansiyeline işaret ediyor. Vestel, son üç ayda BIST-100'ün altında %16 performans gösterirken bundaki temel sebep artan maliyetler ve düşen EUR/USD paritesidir. Hissenin bu olumsuzlukları fazlasıyla fiyatladığını düşünmekteyiz. Şirketin, 2017 yılında hem ciro hem de VAFÖK anlamında büyümesini devam ettireceğini düşünüyoruz. Vestel'in 2017T VAFÖK çarpanı 4.8 seviyesinde olmakla birlikte benzerlerine göre oldukça cazip %33 iskonto sunmaktadır.

Gelecek vaad eden yeni iş ortaklıkları orta vade görünümü iyileştiriyor

Vestel'in Sharp ve Toshiba ile yaptığı lisans anlaşmalarının hem hacim ve ürün miksini büyütmesi hemde rekabetçiliğini artırmasını bekliyoruz. Türkiye'de ise LED ürünlerinin büyümesinin kuvvetli oluşacağını bekliyoruz. Zira, bu ürün gamının hem düşük penetrasyonu hemde hükümetin sokak lambalarının değişimi için teşvik vermesi bu ürüne olan ilginin yüksek olacağını düşündürmektedir.

Marjlarda stabilizasyon ve öngörülebilir karlılık bekleniyor

Vestel'in 2008-2015 yılları arasında %2-%12 arasında gidip gelen VAFÖK marjının gelişen satış kompozisyonu ve karlılığa odaklı yapısal değişiklerle %7,7'de normalize olmasını bekliyoruz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.