VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay seyirle 109.600 seviyelerinden başladı.

A+A-

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay seyirle 109.600 seviyelerinden başladı.

Endeks kontratı, açılışta en yüksek 109.725 puanı görmesinin ardından önceki kapanış seviyesi olan 109.600'de dengelendi. Dün, gün boyu yatay bir seyir izleyen endeks kontratı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 109.600 puandan tamamlamıştı.

Analistler, dünkü sakin seyrini bugünkü açılışa da taşıyan endeks kontratında, 110.000 seviyesinin direnç, 109.000 seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydetti. ABD'de dün oylaması ertelenen Başkan Donald Trump'ın, "Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası"na ilişkin gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, Avrupa ve ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin de takip edileceğini dile getirdi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.