Williams, faiz için Aralık'ı işaret etti

Williams, faiz için Aralık'ı işaret etti

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD merkez bankasının tekrar faiz artırımına gitmesi için en iyi zamanın muhtemelen Aralık ayındaki politika toplantısı olduğunu söyledi

A+A-

Williams, halen bu yıl bir faiz artırımı bekliyor ve bu faiz artırımının 2016 yılında kalan iki politika toplantısının herhangi birinde olabileceğini belirtti.

Wall Street Journal'a konuşan Williams, ancak şimdi yüzde 0.25-yüzde 0.50 aralığında bulunan gecelik hedef faizin artırılması için biraz daha beklemenin daha iyi olabileceğini, zira Başkan Janet Yellen'ın 1-2 Kasım'daki toplantı da değil de 13-14 Aralık'ta yapılacak toplantının ardından basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

Williams, "Herhalngi bir toplantıda politika kararları alabiliriz, ancak bence, basın toplantısı düzenlenen toplantının ardından karar almanın bazı avantajları olduğunu düşünüyorum" dedi.

Williams, geçen yıl ilk faiz artırımının Başkan'ın sebebini, mantığını ve planlarını açıkladığı bir basın toplantısı olduğu dönemde duyurulmasının faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.