YSK, referandum hazırlıklarına başladı

YSK, referandum hazırlıklarına başladı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ihale ilanları kısmında Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın "ihtiyacı muhtelif cins ve miktar Oy Verme Kabini Aparatları ile Kabin Ana Gövde ve Giriş Bez" ihalesi düzenleyeceği açıklandı

A+A-

Meclis'te anayasa değişikliği için ikinci tur görüşmeleri yapılıyor. Son oylama cuma günü yapılacak. Değişiklik teklifi yüksek ihtimalle mart sonu ya da nisan ayında sandığa gelecek. 2 Nisan'da öne çıkan tarihler arasında...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), muhtemel bir referandumda kullanılacak oy verme kabini ve aparatlarının alımı için ihale açtı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilanla, muhtelif cins ve miktarda oy verme kabini aparatları ile kabin ana gövde ve giriş bezi satın alınması öngörülüyor.

İhaleye ilişkin teklifler, 26 Ocak tarihine kadar Devlet Malzeme Ofisi'ne verilebilecek.

Meclis'te son oylama cuma günü 

Anayasa değişiklik teklifi halen TBMM Genel Kurulu'nda devam ederken, son oylamanın cuma gecesi yapılması bekleniyor.

Söz konusu değişikliğin mart sonu ya da misan ayında halkoyuna sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta bazı gazetelerde yer alan haberlere göre, YSK örnek oy pusulası da hazırladı. Referandumda yasa gereği beyaz 'evet', kahverengi 'hayır' anlamındaki pusulalar kullanılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.