Yunanistan IMF'nin kararını bekliyor

Yunanistan IMF'nin kararını bekliyor

IMF, Yunanistan için yeni bir kredi programında yer alıp almayacağına dair kararı yıl sonuna kadar verecek

A+A-

IMF Dış İlişkiler Direktörü Gerry Rice, dün yaptığı haftalık basın toplantısında, IMF'in Yunanistan için yeni bir kredi programına katılıp katılmamasına dair kararın Atina'da bulunan IMF heyeti ile Yunan yetkililer arasındaki görüşmeler ve buna paralel olarak YLunanistan'ın Avrupalı kreditörler ile devam eden müzakerelere göre verileceğini söyledi.

Ancak Rice, IMF'in Yunanistan'ın cari Avrupa kredi programında yer alan bütçe hedefleri konusunda pozisyonunu değiştirmediğini, 2018'de GSYH'nın yüzde 3,5'i seviyesinde faiz dışı fazla verme hedefini çok iddialı bulduklarını vurguladı. Rice, "IMF, bir borç rahatlaması, Yunanistan'ın mali ve ekonomik reformlar yapmasıyla birlikte ortaya konacak GSYH'nın yüzde 1,5'i seviyesinde bir faiz dışı fazla hedefini içerecek bir programı destekleyebilir. Eğer Yunanistan ve ortakları daha iddialı bir hedef izlemek isterler ise, bunun için yapacakları ak reformarı görmemiz gerekir" diye konuştu. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.