Yüzde 40 prim potansiyelli hisse

Yüzde 40 prim potansiyelli hisse

Ziraat Yatırım, TAV Holding hedef fiyatını 17,85 TL'den 21,10 TL'ye yükseltti. Hisse 15 TL'nin altında işlem görüyor

A+A-

Ziraat Yatırım, TAV Holding hisseleri için hedef fiyatını 17,85 TL'den 21,10 TL'ye yükseltti. 15 TL'nin hemen altında işlem gören hisse senedi açıklanan hedef fiyat ile yüzde 40 civarında prim potansiyeli barındırıyor. 

Ziraat Yatırım'ın yayınladığı TAV Holding raporunda yer alan ayrıntılar şöyle:

Bu ay açıklanan  Toplam Hizmet Verilen Yolcu Sayısı Mart Ayında yüzde 2 Oranında Arttı...

TAV Havalimanları'nın Mart ayında hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 oranında artarak 8,14 milyon olarak gerçekleşmiş ve yılın ilk iki ayındaki gerilemeden sonra iyi bir görüntü sergilemiştir. Yurtiçi havalimanlarından İstanbul Atatürk Havalimanında yolcu sayısındaki gerileme yüzde 1 ile yavaşlayarak da olsa devam etmiş ve toplam yolcu sayısındaki artışı sınırlandırmıştır. Buna ilaveten, etkisi sınırlı da olsa Antalya Gazipaşa Havalimanı'nda da yolcu sayısı yüzde 4 oranında gerilemiştir. Diğer taraftan, Ankara  Milas-Bordum Havalimanlarında yolcu sayıları sırasıyla yüzde 9, yüzde 3 ve yüzde 13 oranında artarak yolcu sayısındaki artışa önemli katkı sağlamışlardır.

Bunlara bağlı olarak, yurtiçi toplam hizmet verilen yolcu sayısı yüzde 1 oranında artmıştır. Yurtdışında ise Gürcistan Havalimanları yüzde 52'lik yüksek artışla yolcu sayısındaki artışa en olumlu katkıyı sağlamıştır. Medine Havalimanı'ndaki artış ise yüzde 6 olmuştur. TAV Holding'in faaliyet gösterdiği havalimanlarındaki ticari uçuş sayısı ise Mart ayında 62.243 ile bir önceki yılın aynı ayında yüzde 2'lık bir daralma kaydetmiştir. Ocak- Mart dönemi toplam ticari uçuş sayısı da yüzde 5 oranında azalarak 173.223 adete gerilemiştir.

Mart ayında hizmet verilen yolcu sayısındaki artışla birlikte Ocak- Mart dönemi yolcu sayısında düşüş yavaşlayarak yüzde 2 olarak gerçekleşmiş ve toplam hizmet verilen yolcu sayısı da 22,3 milyona ulaşmıştır. Yolcu ve ticari uçuş sayısında ilk çeyrekte kaydedilen düşüşler TAV'ın ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre daha zayıf finansallar açıklamasına neden olabilir. Ancak Mart ayındaki toparlanma şirket için olumludur."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.