Zorlu Enerji hangi şirketin peşinde

Zorlu Enerji hangi şirketin peşinde

Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın almak için görüşmeler yaptığını açıkladı

A+A-

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım ile Osmangazi Elektrik Perakende Satış'ın satın alınmasına karar verdi. 
Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, satın almaya ilişkin müzakerelerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, satın alınması planlanan hisseler Dedeli Yatırım ile Yıldız Ailesi'ne mensup hissedarların elinde bulunuyor.

Zorlu Enerji'den KAP'a yapılan açıklamada, " Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapıldı. Şirketin yaptığı KAP açıklamasında şöyle denildi: "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.10.2016  tarihli toplantısında; Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ, Sebahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Cihan Yıldız, Musa Yıldız, Sinan Yıldız ve Hilal Yıldız'ın hissedarları oldukları Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin mevcut ve ödenmiş paylarının tamamının belirli mali koşulların ve mevzuatta öngörülen yasal şartların gerçekleşmesi halinde Şirketimiz tarafından satın alınmasına karar verilmiştir. Satın almaya ilişkin müzakereler devam etmekte olup, gelişmeler tam ve zamanında kamu ile paylaşılacaktır" denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.