1 milyon abonesi olan YouTuber ne kadar kazanıyor?

1 milyon abonesi olan YouTuber ne kadar kazanıyor?

1 milyonu aşkın abonesi olan bir YouTube hesabı aylık ne kazanıyor? Business Insider, globaldeki popüler YouTube hesaplarının kazançlarını derledi.

A+A-

YouTube'da 1 milyon abone sınırını aşmak büyük bir dönüm noktasıdır ve pratik anlamda, genellikle bir içerik oluşturucunun platformdan tam zamanlı bir yaşam kazanabileceği anlamına gelir.

YouTube içerik oluşturucuları çeşitli şekillerde para kazanıyor, ancak videolarında oynayan reklamlardan gelen para genellikle gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Finans YouTuber'ı Nate O'Brien, yaklaşık 1 milyon abonesi olduğu bir yılda 400.000 doların üzerinde para kazandı. YouTuber, ayda 14.600 ila 54.600 dolar arasında kazandığını paylaştı.

Bir başka YouTuber, yaşam tarzı yaratıcısı Tiffany Ma, daha önce Insider'a verdiği demeçte, videolarındaki reklamlardan ayda 11.500 dolara kadar kazanıyordu.

Doğrudan YouTube'dan para kazanmaya başlamak için içerik oluşturucuların geçen yıl en az 1.000 aboneye ve 4.000 izleme saatine sahip olması gerekiyor. Bu eşiğe ulaştıklarında, reklamlar, abonelikler ve kanal üyelikleri aracılığıyla kanallarından para kazanmaya başlamalarına olanak tanıyan YouTube'un İş Ortağı Programına başvurabilirler. Her 1.000 reklam görüntülemesi için reklamverenler YouTube'a belirli bir oran öder. YouTube gelirin %45'ini alır ve içerik oluşturucu geri kalanını alır.

YouTube'da para kazanmanın iki temel ölçütü, BGBM oranı veya reklamverenlerin 1.000 reklam görüntülemesi başına YouTube'a ne kadar para ödediği ve bir içerik oluşturucunun YouTube'un kesintisinden sonra her 1.000 video görüntülemesi başına ne kadar gelir elde ettiğini gösteren RPM oranıdır.

Kişisel finans ve iş dünyası gibi bazı konular, kârlı reklamverenleri çekerek bir içerik oluşturucunun reklam oranını artırabilir.

Ancak Ma'nın yaşam tarzı içeriği daha az para kazandırsa da, ödemeyi en üst düzeye çıkarmak için mükemmel bir strateji geliştirdi.

Ma, "Kitlenizi gerçekten optimize etmek için bence YouTuber'lar bir videoya kesinlikle üç ila dört reklam koymalı" dedi.

Doğrudan YouTube'dan elde edilen para, birçok içerik üreticisinin gelirlerinin önemli bir ayağını oluşturuyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler