1 Şubat 2016 gündemi

1 Şubat 2016 gündemi

1 Şubat 2016 gündemi

A+A-

1-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Almanya Federal Cumhuriyeti Saksonya Eyalet Meclisi Başkanı Matthias Robler'i kabul edecek.

(TBMM/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Makedonya'nın Avrupa Birliği'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi ile görüşecek.

(Ankara/12.00)

2- HDP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, partinin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın başkanlığında yapılacak.

(Ankara/12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'de, hükümet güçleri ile Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'daki 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketinin Koordinatörü Amr Ali aleyhinde anayasanın uygulanmasını engellemek, şiddete teşvik ve yasa dışı örgüte üye olma suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması izleniyor. (Kahire)

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.