100'den fazla doktor ve eczacı gözaltında

100'den fazla doktor ve eczacı gözaltında

İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen 'sahte reçete' operasyonunda, aralarında eczacı ve doktorların da yer aldığı 100 kişi gözaltına alındı.

A+A-

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirdiği 'sahte reçete' operasyonunda, aralarında eczacı ve doktorların da yer aldığı 100 kişi gözaltına alındı.

TV'lerde yer alan haberde, yürütülen istihbarat çalışmaları kapsamında, suç örgütü üyelerini yakalamaya yönelik 32 ilde 266 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Suç örgütünün sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu saatten sonraki süreçleri bilen savcılık ve emniyet olacak" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.