108 milyar dolarlık dev satın alma

108 milyar dolarlık dev satın alma

Dünyanın en büyük bira üreticisi Anheuser-Busch InBev 71 milyar sterlin (108 milyar dolara) rakibi SABMiller'ı satın aldı.

A+A-

Dünyanın en büyük bira üreticisi Belçikalı Anheuser-Busch InBev, dünyanın ikinci en büyük üreticisi ve rakibi olan İngiliz SABMiller’ı resmen satın aldığını açıkladı. AB InBev ve SAB Miller yöneticileri regülasyon dosyalarını birlikte sundular.

Bu yılın en büyük satın almasında hisse başına 71 sterlin ( 67) dolar ödendiği belirtildi. Stella Artois ve Fosters marka biraların üreticisi SAB Miller, AB In Bev'in 106 milyar dolarlık (hisse başına 38 sterlin) önceki teklifini reddetmişti.

Anlaşma gereği SABMiller'ın MillerCoors'u hisselerini satması gerekiyor.

Dev birleşmeden sonra Budweiser, Stella Artois, Leffe, Fosters, Pilsner Urquell gibi dünya markaları tek şemsiye altında toplanmış oldu.

AB InBev, halihazırda dünya bira piyasasının en karlı dört pazarından üçü olan ABD, Brezilya ve Meksika bira pazarnda en büyük oyuncu konumunda. AB InBev SABMiller'ı satın almasıyla birlikte Latin Amerika ülkelerinden Colombiya, Peru ve Afrika pazarına da girmiş olacak.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.