14 şirkete daha kayyum atandı

14 şirkete daha kayyum atandı

Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, holding ile organik bağı bulunduğu tespit edilen 14 şirkete daha kayyum atandığı belirtildi.

A+A-

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "paralel devlet yapılanması" bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, holding ile organik bağı bulunduğu tespit edilen 14 şirkete daha kayyum atandığı belirtildi.

Böylece Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum atanan şirket sayısı 72'ye ulaştı.

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding'e geçtiğimiz Eylül ayında polis tarafından operasyon düzenlenmiş; sonrasında da holdinge bağlı çeşitli şirket ve kurumlara, "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla kayyum atanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ederken; Kaynak Holding ile organik bağı olduğu ve FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları belirlenen 14 yeni şirket daha tespit edildi.

Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, tespit edilen 14 şirkete kayyum atanmasına karar verilirken; Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum atanan şirket sayısı 72'ye ulaştı.

Kayyum atamalarının yanı sıra, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da 2015 Mart ayında Bank Asya'da Kaynak Holding'e ait imtiyazlı hisselerin kontrolünün TMSF'ye geçtiğini açıklamıştı.

Habere göre, kayyum ataması yapılan ve gıda ve eğitim alanında faaliyet gösteren söz konusu 14 yeni şirketin 12'si İstanbul'da, bir tanesi Bursa-Osmangazi, bir tanesi de Kırıkkale'de bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.