143 bin kişi evde korona tedavisi görüyor

143 bin kişi evde korona tedavisi görüyor

Türk Tabipleri Birliği, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin ekim ayı verilerini paylaştı.

A+A-

Türk Tabipleri Birliği, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin ekim ayı verilerini paylaştı. TTB'den yapılan açıklamada, "Evlerinde tedavi edilen 143 bin Covid-19 hastası, 460 bin izolasyonlu var" dedi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) “Aile Hekimliği Pandemi Anketi Ekim 2020” verilerini Dr. Emrah Kırımlı açıkladı. Bir önceki aya göre bazı illerde vaka sayılarında artış yaşanırken, bazı illerde düşüşler görüldüğü belirtilen ankette, açıklanan rakamların önümüzdeki günlerde artmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Sözcü gazetesinden Latif Sansür’ün haberine göre, Dr. Emrah Kırımlı, ankete 81 ilin 75'inden hekimlerin katıldığının altını çizdi. Ankete katılan aile hekimlerine günde 14 bin 373 pozitif hasta geldiğini belirten Kırımlı, evde izlenen hasta sayısının 143 bin, evde takip edilen izolasyonda olanların sayısının ise 460 bin 966 olduğunu söyledi.

Aile hekimlerinin ağır bir yük altında olduğunu söyleyen Dr. Kırımlı, “Ne yazık ki ağır hasta olmadığı sürece, yani şiddetli nefes darlığı, klinik durumu gerçekleşmediği ve ateşi olmadığı sürece evde takip edilmeye devam ediliyor. Evde de çok yoğun ağrılar bulantı kusma gibi belirtiler hastamızı zorluyor. Bir kısmının zaten ek hastalıkları var, onlar ne yapacaklarını bilemiyorlar. Uzaktan takip etmekte hem hasta hem bizim için hiç kolay değil. Hastalar kendilerini yalnız ve terk edilmiş, ümitsiz hissediyor” ifadesini kullandı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.