17 Aralık savcıları yurt dışına kaçtı

17 Aralık savcıları yurt dışına kaçtı

Haklarında tutuklama kararı çıkan 17 Aralık yolsuzluk ve Ergenekon davalarının savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı

A+A-

Haklarında tutuklama kararı çıkan 17 Aralık yolsuzluk ve Ergenekon davalarının savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz'ün dün sabah saat 03.46, Celal Kara'nın da 04.19'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a çıkış yaptığını söyledi.

Cirit, yaptığı açıklamada, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinin de haklarında tutuklanma amaçlı yakalama kararı çıkardığı eski savcılardan Öz ve Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıktıklarını ifade etti.

Vali Cirit, konuyla ilgili araştırmaların sürdüğünü de ifade etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle görevden uzaklaştırılmalarına karar verilen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, HSYK başmüfettişlerince hazırlanan ve savcılığa sunulan soruşturma dosyasını değerlendirmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, şüphelilerin, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ile "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluştuğunu, savcılarla ilgili "örgüt kurma" suçlamalarının yer aldığını belirterek, gereğinin yapılması için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinden bu kişilerin tutuklanma amacıyla yakalanmalarına karar verilmesini talep etmişti.

Talepleri ve delilleri değerlendiren mahkeme de eski savcılar Öz, Kara ve Yüzgeç ile ilgili tutuklanmaları amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına oybirliğiyle karar vermişti. 

 

YOLSUZLUK SORUŞTURMALARI SAVCILARINA TUTUKLAMA KARARI

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.