18 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alınacak

18 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alınacak

Sağlık Bakanı Demircan: "27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alıyoruz. 9 binini aldık, 18 bininin de Maliye Bakanlığından izni çıktı" diye konuştu.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlığın personel açığını kapatmak için 18 bin yeni personel alacaklarını açıkladı. Bu yıl toplam 9 bin yeni ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni istihdam ettiklerini hatırlatan Demircan, 18 bin kişilik kadro için de Maliye Bakanlığından izin çıktığını söyledi. Önümüzdeki aylarda bu rakamlara ek olarak 19 bin de sağlık işçisi istihdam edeceklerini müjdeleyen Bakan Demircan, amaçlarının sağlıktaki personel açığını gidermek olduğunu kaydetti.

ALT YAPIYI TAMAMLADIK

Türk insanının sağlık alanında büyük bir fedakarlık verdiğini ifade eden Demircan, Türkiye’nin sağlıkta elde ettiği standardı, artık sağlık alt yapısını yenileme noktasında tamamladığını söyledi. Bakan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık personel sayımızı da tamamlamak için mesafe alıyoruz. Bu sene, geçen yıllara göre daha fazla sağlık personelimizi istihdam etmek için harekete geçtik. 27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alıyoruz. 9 binini aldık. 18 bininin de Maliye Bakanlığından izni çıktı. Önümüzdeki günlerde ÖSYM’nin sitesinde ilan edilecek. Haziran ayına varmadan ya da haziran başında 18 bin sağlık çalışanını bu sağlık ordusuna katmış olacağız. İnşallah onun peşinden çok da geciktirmeden 19 bin de sağlık işçisi alacağız”


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.