2 trilyon doları yönetecek bankacı aranıyor

2 trilyon doları yönetecek bankacı aranıyor

Petrol fiyatlarının düşük kalabileceği yeni bir dönem için ekonomisine hazırlanan S. Arabistan, oluşturacağı 2 trilyon dolarlık fonu yönetecek bankacı arıyor

A+A-

Petrol fiyatlarının düşük kalabileceği yeni bir dönem için ekonomisini hazırlamak isteyen Suudi Arabistan, oluşturacağı 2 trilyon dolarlık fonu yönetecek bankacı arıyor.

Konuya ilişkin Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Suudi Arabistan'ın yeni dönemde dünyanın en büyüklüğüne aday olabilecek Kamu Yatırımı Fonu'nun (KYF) yönetimi için kıdemli bankacılar aradığını aktardı.

Kaynaklara göre yerel şirketlerde 100 milyar dolarlık hisseye sahip fon; hisse senedi, gayrimenkul, risk yönetimi ve piyasalar gibi birimlerin yöneticiliği için ABD merkezli Korn Ferry International ile görüşüyor.

Suudi Arabistan'ın ikinci kuşak Veliaht Prenslerinden Muhammed bin Selman, Krallık'ın fonu 2 trilyon doları kontrol edecek şekilde genişleteceğini açıklamıştı. Prens'e göre Suudiler devlete ait petrol şirketi Aramco'da hisse satışı gerçekleştirerek bunları fona aktaracak. Korn Ferry Bloomberg'in sorularını yanıtsız bıraktı.

KYF hali hazırda Krallık'a ait dünyanın ikinci büyük kimyasal madde üreticisi ve Ortadoğu'nun ikinci büyük bankasının hisselerine sahip konumda. Prens Muhammed, Aramco'nun 2017 ile 2018'deki halka arzı sonrası fonun yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarla ekonomi adına önemli bir role sahip olacağını belirtti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.