23 ilde paralel yapı operasyonu

23 ilde paralel yapı operasyonu

Ankara merkezli 23 ilde başlatılan operasyonda şu ana kadar 18 kişi yakalandı.

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "usulsüz dinleme" soruşturması kapsamında Ankara merkezli 23 ilde başlatılan operasyonda şu ana kadar 18 kişi yakalandı.

Haber kanallarına göre, operasyon kapsamında aralarında siyasetçi, gazeteci, yargı mensupları ve iş adamları olan 432 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan 46 kişiden 18'i yakalandı.

Hükümet 17 ve 25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine bazı eski bakan ve çocuklarına karşı yürütülen operasyonlardan emniyet ve yargı kurumlarında Gülen Cemaatine yakın isimleri sorumlu tutarak, Gülen cemaati mensuplarına karşı mücadele başlatmıştı. Bu çerçevede çeşitli soruşturmalar yürütülüyor.

Haberlerde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah erken saatlerde Ankara, Samsun, Van, Kastamonu ve Muş'un arasında bulunduğu 23 ilde operasyon düzenlerken, gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Haklarında gözaltı kararı alınan şüphelilerden bazılarının yurtdışında oldukları, bazılarının ise daha önceki soruşturmalar kapsamında cezaevinde bulundukları kaydedildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.