3 kulübe para ve tribün kapatma cezası

3 kulübe para ve tribün kapatma cezası

Fenerbahçe, sahasındaki Beşiktaş maçına eksik seyirci ile çıkacak.

A+A-

Fenerbahçe, sahasındaki Beşiktaş maçına eksik seyirci ile çıkacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK), Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a tribün kapatma ve idari para cezası verdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Galatasaray'la oynanan derbi maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Fenerbahçe'ye tribün kapatma ve 200 bin lira para cezası verildiği ifade edildi.

Cezanın ise ihlalin gerçekleştiği okul açık ve Migros tribünlerinde uygulanacağı kaydedildi. Sarı lacivertli kulüp, Tahkim Kurulu'ndan aksi bir karar çıkmaması durumunda Süper Lig'de 25. hafta Beşiktaş'ı konuk edeceği derbi maçta bu tribünlere taraftar alamayacak.

PFDK diğer kararlar ise şöyle:
"Trabzonspor'un 09.03.2015 tarihinde oynanan Mersin İdmanyurdu - Trabzonspor Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı tribün kapatma ve 30.000.-TL para cezası
ile cezalandırılmasına,

Beşiktaş'ın 08.03.2015 tarihinde oynanan Medicana Sivasspor - Beşiktaş Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı tribün kapatma ve 37.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.