3D yazıcılar, New York'ta görücüye çıktı

3D yazıcılar, New York'ta görücüye çıktı

Teknoloji dünyasının son yıllarda en çok konuştuğu konulardan 3D yazıcılar, ABD’nin New York şehrinde görücüye çıktı.

A+A-

Teknoloji dünyasının son yıllarda en çok konuştuğu konulardan 3D yazıcılar, ABD’nin New York şehrinde görücüye çıktı. Javit Center Sergi Salonu’nda başlayan 3D yazıcı fuarında çok sayıda şirket ürününü sergiledi.

3D yazıcı ile oyuncaklardan, müzik aletlerine, süs eşyalarından bisiklete kadar birçok ev malzemesi üretilebiliyor. Teknoloji saysesinde birçok ürün kolay bir şekilde, her yerde kopyalanabiliyor. İsteyen herkes, 3D teknolojisine sahip olan makineleri uygun fiyata alıp, istediği yerde kullanabiliyor.

Sergi salonunda farklı yöntemlerle üretim yapan çeşitli yazıcılar, teknoloji severlerle buluştu. Bazı yazıcılar mürekkeb ile, bazıları ise paslanmayan çelikten oluşan renkli sıvı ile çalışıyor. İsteyen 3D yazıcılarını bilgisayara bağlayabiliyor. Fiyatları ise makinanın özelliğine ve büyüklüğüne göre değişiyor. 3D yazıcı ile yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede çocuklar için oyuncak yapmak mümkün.

Fuarın en çok ilgi gören ürünlerinden birisi katılımcıların kısa sürede biblolarını yapabilen yazıcı oldu. Şirket yetkilisi Zander Mchade, insan biblolarını çok kısa bir süre içinde hazırlayabildiklerini belirtti. Tarayıcı, insan vücudunun fotoğrafını çektikten kısa bir süre sonra bilgileri bilgisayara gönderiyor. 3D yazıcısı sayesinde tarayıcının gönderdiği bilgiler hemen bibloya dönüştürülüyor.

Yine 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak boyanan araba da fuarda göze çarpa ürünlerden oldu. Arabayı 2-3 ay içerisinde hazırladığını belirten Ioan Florea, 3D yazıcı ile iyi iş çıkardığını söyledi. Florea, arabayı boyamak için birden fazla 3D yazıcı kullandığını belirtti.

Fuara katılan bir mimarlık firması, inşaat sektöründe bina tanıtımı için kullandıkları maketleri sergiledi. Firma müdürü Lito Chanikian, 3D yazıcısı sayesinde müşterilerine daha hızlı hizmet verdiklerini söyledi. Chanikian, ilerleyen süreçte 3D yazıcıların bina inşaatlarında da kullanılabileceğini ve bu şekilde çok daha hızlı hizmet verilebileceğini belirtti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.