3'üncü Dünya Savaşı'nın sebebi yapay zeka olacak

3'üncü Dünya Savaşı'nın sebebi yapay zeka olacak

PayPal, Tesla ve SpaceX gibi şirketleri bir araya getiren milyarder girişimci Elon Musk, yapay zekanın (AI) insanlığın varlığına tehdit oluşturduğunu bir kez daha belirtti.Kaynak: Musk: 3. Dünya Savaşı'na yapay zeka sebep olabilir.

A+A-

PayPal, Tesla ve SpaceX gibi şirketleri bir araya getiren milyarder girişimci Elon Musk, yapay zekanın (AI) insanlığın varlığına tehdit oluşturduğunu bir kez daha belirtti.Musk’ın Twitter üzerinden “Başlıyor” diye yaptığı bu açıklamalara neden olan ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’n yapay zekanın geleceğine ilişkin yorumlarıydı.
Geçtiğimiz günlerde Rus cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in bir grup öğrenciye yaptığı konuşmada, "yapay zekanın sadece Rusya için değil, tüm insanlığın geleceği olduğunu" ve en iyi yapay zekaya sahip ülkenin "dünyanın hükümdarı" olacağına işaret etti.

Bu konuşmanın ardından Musk, "Çin, Rusya ve güçlü bilgisayar bilimine sahip ülkeler. Ulusal seviyede yapay zeka üstünlüğü için bu rekabet, muhtemelen 3. Dünya Savaşı’na yol açacaktır" dedi.Kaynak: Musk: 3. Dünya Savaşı'na yapay zeka sebep olabilir.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.