4 milletvekili açlık grevinde

4 milletvekili açlık grevinde

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı 7'inci gününe girerken, HDP'nin dört Mardin milletvekili protesto için uygulama sona erdirilinceye kadar açlık grevine başladı

A+A-

Mardin'in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı yedinci gününe girerken, HDP'nin dört Mardin milletvekili yasağı protesto etmek için uygulama sona erdirilinceye kadar açlık grevine başladı.

Çözüm süreci kapsamında gündeme gelen çatışmasızlık ortamı Temmuz ayında PKK'nın güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarını başlatması ve TSK'nın buna operasyonlarla karşılık vermesi ile son bulmuştu. PKK 10 Ekim'de ilan ettiği tek taraflı eylemsizlik kararını operasyonların 1 Kasım seçiminin ardından da sürmesi üzerine sona erdirdiğini açıklamıştı.

Nusaybin'de PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması gerekçeleriyle düzenlenen operasyon nedeniyle 13 Kasım'da uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor.

HDP'nin Mardin Milletvekilleri Ali Atalan, Gülser Yıldırım, Mithat Sancar ve Erol Dora yasağı protesto etmek amacıyla bugün açlık grevine başladı.

HDP'li Atalan, "İlçede yedi gündür süren yasak nedeniyle ciddi sıkıntılar var. Bir inatlaşma söz konusu, sorunlar güvenlikçi yaklaşım ile çözülemez. Biz de yaşananlara dikkat çekmek ve yasağın kalkması için arkadaşlarımız ile bugün açlık grevine başlıyoruz" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de TBMM'de düzenlediği basın toplantısında sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede operasyon nedeniyle şimdiye kadar 4 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, ilçede yaşayanların gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamada ciddi sıkıntı içinde olduklarını kaydetti.

Baluken, daha önce Cizre ve Silvan'daki gibi Nusaybin'de de kendi kendini yönetmek isteyen halkın devlet tarafından cezalandırılmaya çalışıldığını belirterek, halkın "öz yönetim" isteğinin meşru olduğunu kaydetti.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.