5 ülke Avro Bölgesi'nden çıkabilir

5 ülke Avro Bölgesi'nden çıkabilir

Sentix'in araştırmasında Yunanistan'ın ardından Finlandiya, Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya ve Almanya "Avro Bölgesi'nden çıkmaya aday" ülke olarak tanımlandı

A+A-

Sentix'in araştırmasına göre Yunanistan'ın ardından Finlandiya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya ve Almanya gibi ülkeler de yatırımcı tarafından "Avro Bölgesinden çıkmaya aday" ülke olarak tanımlandı.

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırma konusunda faaliyet gösteren Sentix'ten yapılan açıklamada, Avro Bölgesinin dağılma riskinin sonbahara kadar hafiflediği ancak buna paralel sığınmacı krizinin kamuoyunun dikkatini çektiği ifade edildi.

Açıklamada, Avro Bölgesinden çıkış meselesinin 2016 yılının gündeminde de yer alacağı belirtilerek, "Sentix Avro Dağılma Endeksi, aralık ayında 14 puana yükseldi. Bu üst üste ikinci artış. Yatırımcıların algısı değişiyor ve daha fazla ülke çıkış adayı olarak değerlendirilecek" denildi.

Özellikle kurumsal yatırımcıların, Avro Bölgesinin dağılma riskinin 2016 yılının ana yatırım teması olacağını düşündüğü aktarılan açıklamada, Yunanistan'ın ardından Finlandiya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya ve Almanya gibi ülkelerin de yatırımcılar tarafından "çıkışa aday" olarak tanımlandığı kaydedildi.

Söz konusu endeks, 2012 yılının haziran ayından bu yana aylık bazda yayımlanıyor. Bireysel ve kurumsal 877 yatırımcının katıldığı son anket, 23-26 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bu ayki 14 puan, ankete katılan yatırımcıların yüzde 14'ünün gelecek 12 ay içerisinde Avro Bölgesinde dağılma olacağını düşündüğü anlamına geliyor. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.