53 kişi daha hayatını kaybetti

53 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 53 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı

A+A-

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili olarak yeni verileri paylaştı. Buna göre virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 53 artarak 3 bin 894'e ulaştı.

24 saatte 37 bin 351 test yapıldı ve 1704 kişide koronavirüs tespit edildi. Yeni rakamlarla birlikte toplam vaka sayısı 141 bin 475'e ulaştı.

Virüs nedeniyle tedavi gören 3 bin 109 kişi ise sağlığına kavuştu, böylece toplam iyileşen hasta sayısı 98 bin 889 oldu.

​Konuya ilişkin olarak kişisel Twitter hesabında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayısındaki artışın öngörülebilir sınırlarda olduğunu belirtti.

Toplam vakaların yüzde 70'inin iyileştiğine dikkat çeken Koca, "Yoğun bakım hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Maske + sosyal mesafe: Virüse karşı gücümüz bu! Risk kalabalık ortamlarda. Uzak duralım" dedi.

12-002.jpg

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.